Om processen

Galleri

Kontakt

Om min tanke och processen

– Omhändertagande och återskapande som kontrast till en ökad konsumtion
I en värld där producenter och konsumenter kräver allt effektivare processer för att tillverka och sälja så mycket som möjligt så billigt som möjligt kan det vara skönt att ta ett steg tillbaka, se på vad som redan är producerat, ta till vara det som en gång skapades för hand och hitta en ny funktion för gamla ting.

Jag har specialiserat mig på att ta till vara gamla fönster från ladugårdar, uthus och sommarstugor i vackra Österlen i Skåne och skapa vackra speglar av dem. Jag åker runt på gårdar, loppisar och auktioner och köper upp gamla järnfönster som jag sedan rensar från gammalt glas. Nästa steg i processen är handborstning för att få bort lös rost och ytliga föroreningar i järnet. Sedan tvättas järnet rent från damm och partiklar för att färgen ska fästa ordentligt. Efter detta är fönstret färdigt att handmålas med lackfärg av hög kvalitet. Eftersom varje fönster är unikt och långt ifrån dagens standardiserade mått så skärs varje spegelglas ut för hand och monteras omsorgsfullt på plats för att skapa en unik, vacker och odödlig spegel som kommer att hålla i generationer. Ett konstverk med funktion som passar i alla hem.

Alla speglar tillverkas på beställning och leveranstiden är ca 4-6 veckor beroende på storlek och efterfrågan.

Den perfekta gåvan till bröllopsparet, jubilaren eller varför inte till dig själv.

Hoppas vi hörs!

Björn Lindström

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.